Prăjituri nuntă

Am fost nu demult(la începutul lui noiembrie) la nunta unor prieteni, unde am gustat cele mai delicioase prăjituri! Erau de fapt brioşe, aşezate impecabil pe mesele invitaţilor, iar ceea ce ne-a impresionat cel mai mult, pe lângă gustul divin al brioşelor, a fost ideea în sine!
Ni s-a părut o idee foarte inspirată faptul că au renunţat la obişnuita tavă de prăjituri asortate, şi au înlocuit-o cu un platou oval, acoperit de brioşe decorate cu glazură. Fiind o nuntă organizată într-o lună de iarnă, s-au gândit să folosească o paletă de culori potrivită, şi au combinat, cu foarte mare succes, albastrul şi cremul unt. Platoul cu brioşe a arătat senzaţional, iar efectul a fost pe măsură…toată lumea a fost plăcut surprinsă şi nu s-a dat înapoi de la degustarea delicioaselor prăjituri de nuntă.
Vă sfătuim să faceţi la fel; discutaţi cu patiserul dumneavoastră şi alegeţi o reţetă de brioşe care vă place mai mult pentru nuntă. În funcţie de tematica şi culorile nunţii, alegeţi apoi decorul de pe prăjituri, care să fie în contrast cu auriul, albul sau oricare altă culoare de pe feţele de masă, pentru ca brioşele să iasă în evidenţă cât mai mult.
În colajul de mai jos avem câteva variante cu decoarţiuni pe brioşe; nu rămâne decat să îl folosiţi pe cel preferat şi să aveţi la nunta voastră cei mai multumiţi şi impresionaţi invitaţi.

Avem aici şi o reţetă de brioşă cu lămâie, pe care o puteţi folosi la nuntă, sau o puteţi testa acasă în caz că pozele vă fac poftă. We love to make your life sweeter!

Ingrediente

Ingrediente pentru 12 bucaţi:
» 2 ouă;
» 150 g margarină;
» 150 g zahăr;
» 2 lămâi;
» 225 g făină;
» 2 linguri amidon;
» 1 linguriţă praf de copt;
» 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu;
» 200 g jeleu de lămâie;
» 125 g zahăr pudră;
» 2 fire lămâi.

Mod preparare:

Etapa I: Se separă ouăle. Se bate margarina cu zahăr tos şi gălbenuşuri.
Etapa II: Se spală lămâia cu apă fierbinte; se rade coaja şi se stoarce sucul. Se pun deoparte 2 linguri de suc.
Etapa III: Restul de suc de lămâie şi coaja de lămâie se înglobează în compoziţia de ou. Făina se amestecă împreună cu amidon, praf de copt şi bicarbonatul; se cern deasupra compoziţiei de ou. Se frământă un aluat. Cu un tel mare, se înglobează albuşul bătut în prealabil.
Etapa IV: Cuptorul se încinge la 200 grade Celsius. Se ung formele sau se tapetează cu suporturi din hârtie pentru brioşe. Se introduce înăuntru aluatul, lăsându-se liberi 2 cm până la gura formei, pentru a avea loc să crească. Se coc cca 25 minute. Se scot din cuptor, se lasă să se răcorească în forme; apoi brioşele se desprind cu atenţie din forme.
Etapa V: Fiecare brioşă se taie în două transversal şi se umple cu jeleu.
Etapa VI: Se amestecă zahăr pudră cu sucul de lămâie păstrat şi se ung brioşele; se ornează cu coajă de lămâie şi frunze de lămâiţă.
Timp preparare: – 40 minute; coacere – 25 minute.

Poftă bună!

Etichete: , , ,

Un raspuns pentru “Prăjituri nuntă”

  1. larisa Spune:

    arata delicios ,gustos si binenteles apetisant dea dreptul …miaaammm

Lasati un raspuns