Decoraţiuni nuntă cu maci

Pasiune tulburătoare, extaz, dragoste necontenită; cam asta exprimă culoarea roşu, culoare atribuită sentimentului de iubire încă din timpuri vechi.
Dar ce ziceţi dacă în loc de trandafiri roşii, lumânări şi eleganţă, alegem pentru o nuntă de sezon un decor mai natural, furat de la mama natură şi urbanizat pentru o nuntă spectacol în roşu? Haideţi să alegem macul – acea floare fără parfum dar care parcă ascunde în centrul ei cea mai mare magazie de mirodenii, iuţi şi necunoscute…colorată în roşu aprins, la fel ca şi cea mai frumoasă poveste de iubire.
Cât poate fi de fermecător, o mireasă ieşind dintr-un câmp de maci? Purtând cei mai frumoşi pantofi roşii şi cu o coroniţă din flori de mac? Fără voal, fără nimic convenţional, de ce nu, chiar cu o rochie roşie sau măcar cu câteva accente din această culoare.
Sub soarele cald de vară, invitaţii vor asista sărbătoarea  de sub umbreluţe, cadrul ceremoniei religioase va fi decorat cu aranjamente florale din maci şi floarea miresei, iar mirele va surpinde privirile tuturor cu cravata sa roşie…mai nonconformistă!
Dar poate, o iubire aflată sub semnul florii de mac, pasioanlă, arzătoare ca şi această floare, poate fi descrisă cel mai bine prin versurile de mai jos:

“De prea mult aur crapă boabele de grîu.
Ici-colo stropi de mac
şi-n lan
o fată
cu gene lungi ca spicele de orz.
Ea strînge cu privirea snopii de senin ai cerului
şi cânta.

Eu zac în umbra unor maci,
fãrã dorinţi, fãrã mustrări, fãrã cainţi
si fãrã-ndemnuri, numai trup
şi numai lut.
Ea cânta
şi eu ascult.
Pe buzele ei calde mi se naşte sufletul.”

Lucia Blaga -“În lan”

Decoraţiuni nuntă cu maci

Etichete: , , ,

Lasati un raspuns