Bijuterii nuntă I

“Perlele înseamnă lacrimi” cam aşa se zice pe la noi…că perlele, datorită formei, purtate în ziua nunţii simbolizează lacrimile din timpul căsniciei. Aici pe Mon Amour nu credem în aşa ceva şi vrem să vă povestim despre adevărata lor frumuseţe, fie ele purtate la gât sub formă de colier, în urechi ca şi cercei, pe mână ca inel sau brăţară.
În trecut perlele se credeau a fi uniunea dintre lumina lunii şi apa mării, iar în China ele simbolizau bogăţia şi înţelepciunea, iar la grecii antici erau numite “margarita” şi simbolizau persoana iubită.
Noi credem că ele întruchipează frumuseţea şi eleganţa, strălucirea oricărei femei care le poartă în ziua nunţii sale. Indiferent de culoarea lor, alb, roz, crem, auriu, alb argintiu, roşu sau lila, perlele sunt cele mai des folosite pentru bijuterii de nuntă peste tot în lume.
Se asortează aproape cu orice model de rochie de mireasă, mai puţin cu cele care sunt decorate cu diferite cristale, şi se împacă foarte bine atât cu aurul cât şi cu argintul, şi bineînţeles se potrivesc perfect pentru o nuntă cu tematică marină. Pentru a fii în perfectă armonie cu mireasa lui, mirele poate purta la cămaşă butoni cu perluţe, sau butoniera cu flori din piept să fie prinsă cu un ac cu perluţă în capăt.
Dacă vă hotărâţi să purtaţi perle în ziua nunţii, faceţi o alegere perfectă, extrem de inspirată, elegantă şi de foarte bun gust.
Pentru un strop de inspiraţie în plus, care nu strică niciodată, vă recomandăm din inimă cartea care poartă în titlul ei subiectul nostru de astazi: “ Fata cu cercel de perlă” de Tracy Chevalier, poveste în care poate veţi găsi muza perfectă pentru o nuntă perfectă, la fel ca şi artistul care a descoperit muza demult căutată în tănăra fată care va deveni încet şi în tăcere marea lui iubire.

Etichete: , ,

Lasati un raspuns