O scurtă istorie a cafenelei

V-am povestit mai demult câte ceva despre cafenele, şi despre motivul pentru care ele aparţin Locurilor Mon Amour. Pentru că este un subiect foarte dezbătut aici la noi, ne-am gândit să scriem azi puţin despre istoria şi evoluţia cafenelelor în lume.
Prima cafenea, după numele ei Kiva Han, a apărut în anul 1475 în Turcia, mai precis în Constantinopol ( Instanbul-ul de azi). Cafeaua reprezenta o băutură foarte importantă în Turcia acelei perioade, şi se consuma tare, neagră, nefiltrată, şi se prepara la ibric.
În Europa (1529) a apărut moda de a combina cafeaua cu frişcă şi diferiţi îndulcitori. Când Viena a fost invadată de armata turcă, aceasta a lăsat în urmă numeroşi saci de cafea după ce au părăsit oraşul, iar singurul care a cunoscut valoarea boabelor de cafea a fost Franz Georg Kolschitzky, cel care a deschis apoi prima cafenea vieneză.
Ideea de cafenea s-a extins foarte repede în Europa; în anul 1652 ajunge în Marea Britanie unde se deschid şi acolo numeroase cafenele. Urmează Italia în 1654, Franţa în 1672, Germania 1673. Când America a fost colonizată, cafeaua a ajuns şi acolo, iar cafenele au fost deschise cam cu acelaşi scop ca şi în Anglia, ca fiind un loc de întâlnire pentru afaceri.
În 1946 Gaggia a inventat primul aparat de făcut expresso care era mult mai uşor şi mai rapid de folosit.
Odată cu trecerea anilor, cafeaua a fost preparată din ce în ce mai complex, cu lapte, frişcă, îngheţată, vanilie, nuci, scorţişoară, şi diferite alte arome care să o facă cât mai bună şi mai deosebită, iar cafenelele au cunoscut şi ele o evoluţie la fel de complexă.
Bucuraţi-vă de vasta ofertă de cafenele de la noi, una mai frumoasă decât alta, cu nenumărate sortimente care vă aşteaptă să le degustaţi.

O scurtă istoriei a cafenelei

Etichete: , , ,

Lasati un raspuns