Despre cafea şi cafenele

I had some dreams, they were clouds in my coffee.” – Carly Simon

O parte specială a blogului nostru este dedicată locurilor Mon Amour: cafenele, ceainării, cofetării, galerii de artă, librării, acele locuri cu adevărat speciale şi deosebite. Până le descoperim pe toate, ca să vi le prezentăm apoi vouă aici, în toată splendoarea lor, vrem să vă povestim câte ceva despre scopul Locurilor Mon Amour de pe blog.
Am hotărât să începem această incursiune prin locurile M . A., cu câte ceva despre cafea şi cafenele, câteva cuvinte să vă convingem de ce am ales să includem acest subiect în secţiunea despre care v-am povestit.
Ce plăcut este să stăm de poveşti la o cafea cu aromă de caramel, de alune, de vanilie sau nuci şi scorţişoară, cu spumă de lapte sau cu whisky, într-o cafenea cu o atmosferă deosebită, cu muzică în surdină şi o prăjitură excelentă. Fie ea cafeaua de dimineaţă care te pune repede pe picioare, sau băută într-o după-amiază de toamnă, o cafea bună e întotdeauna bine venită să ne încânte papilele gustative cu aromele şi parfumul ei.
Vrem să descoperim împreună cu voi, acele cafenele speciale, foarte cunoscute sau mai puţin, ascunse după un colţ de stradă sau la un subsol de clădire veche, acolo unde, trecând pe lânga uşa lor, eşti ademenit de mirosul de cafea proaspătă, de ciocolată caldă presărată cu coajă de portocale şi unde, sub acoperişul lor ai voie sa visezi necontenit singur… sau … împreună cu jumătatea inimii tale.

Despre cafea şi cafenele

Etichete: , ,

Lasati un raspuns